Checklist voedselveiligheid
Checklist voedselveiligheid voor niet structurele voedselverstrekking door sportvereniging
MO-visie heeft samen met NOC*NSF, VWA en Scouting Nederland een voedselveiligheid-checklist ontwikkeld voor vrijwilligersorganisaties die niet structureel voedsel verstrekken. Sportkantines die niet structureel en slechts bij bepaalde gelegenheden eten en drinken verkopen kunnen gebruik maken van deze checklist.
Gebruik checklist
Bij de jaarlijkse afsluiting met een barbecue of uitdelen van voedsel bij een kamp of sportdag kan deze checklist bijvoorbeeld worden ingezet. Voor structurele voedselverstrekking via sportkantines geld echter gewoon de hygiënecode voor de horeca. Die hygiënecode kan niet vervangen worden door deze checklist.Voedselveiligheid
De checklist is niet bedoeld om de voedselveiligheid te checken tijdens evenementen waarbij grote groepen mensen van eten en drinken worden voorzien. Als er sprake is van grootschalige catering dient u gebruik te maken de relevante hygiënecode, deskundige hulp in te schakelen of de catering uit te besteden. Ondanks alle voorbehouden is deze checklist handig voor sportverenigingen.Checklist i.p.v. professionele cateraar
Voorheen hadden verenigingen te maken met veel regels wanneer een niet vaak voorkomend evenement als bijvoorbeeld een barbecue werd georganiseerd. Vaak moest in zulke gevallen een professionele cateraar worden ingehuurd om het geheel veilig te laten plaatsvinden. Met behulp van deze checklist kan een dergelijk evenement nu echter zonder al te veel moeite veilig door de vereniging zelf worden geregeld.
Checklist downloaden (pdf, 1MB)