HomeNieuwsStart Nieuwe Wandelgroepen Diabetes in Beweging

Start Nieuwe Wandelgroepen Diabetes in Beweging

Halverwege oktober 2024 starten er weer nieuwe Diabetes in Beweging wandelgroepen in de gemeente Hilversum en gemeente Wijdemeren, waaronder Nederhorst den Berg, Kortenhoef en Loosdrecht. Dit programma is speciaal voor mensen met diabetes type 2 of voor mensen met een verhoogd risico om diabetes te krijgen, bijvoorbeeld door familiegeschiedenis, overgewicht, obesitas of hart- en vaatziekten. 

Elke week wandel je onder begeleiding van een buurtsportcoach, die veel weet over bewegen in jouw wijk. Tijdens de wandelingen doe je ook kracht- en balansoefeningen. Alles wordt rustig opgebouwd, zodat je op je eigen niveau kunt meedoen. Regelmatig lopen er ook zorgverleners mee, zoals een praktijkondersteuner van de huisarts, een diëtist of een leefstijlcoach. Zij geven onderweg handige tips over bewegen, gezond eten, ontspannen, slapen en hoe je je gezonde gewoontes kunt volhouden. Je krijgt zelfs een logboek met tips en opdrachten om zelf mee aan de slag te gaan. Het meedoen is helemaal gratis! 

Het programma bestaat uit 50 weken wandelen, waarvan de eerste 30 weken onder begeleiding van de buurtsportcoach en andere zorgprofessionals. Daarna wandel je nog 20 weken zelfstandig verder met de groep, maar de coaches blijven betrokken en wandelen af en toe nog eens mee. 

Meld je snel aan!

Wil jij ook fitter worden en lekkerder in je vel zitten? Doe dan mee met Diabetes in Beweging! Wandel 50 weken samen met anderen in jouw buurt en krijg ondersteuning van professionals. Aanmelden kan eenvoudig via de website van Diabetes in Beweging.

Schrijf je in voor een wandeling bij jou in de buurt.