HomeNieuwsWandelingen met Buurtsportcoaches in Hilversum: Doe Mee!

Wandelingen met Buurtsportcoaches in Hilversum: Doe Mee!

Wandelen is niet alleen een heerlijke manier om in beweging te blijven, het is ook een leuke manier om nieuwe mensen te ontmoeten en de prachtige natuur en diversiteit van Hilversum te ontdekken.

De buurtsportcoaches in Hilversum bieden verschillende wandelgroepen aan, verspreid door de hele stad. Of je nu liever door het centrum wandelt, je wijk beter wilt leren kennen of gewoon een gezellig praatje wilt maken tijdens het wandelen – er is voor ieder wat wils. Een mooie aanvulling is de kersverse Wandelgroep Kerkelanden! Sluit je aan bij een van de groepen en geniet van het buiten zijn, ongeacht het weer.

Wandelgroep vanuit het centrum

Alle niveaus, iedereen is welkom! Verken het actieve hart van Hilversum met de wandelgroepen vanuit het centrum. Je ziet nieuwe plekjes en geniet van een ontspannen wandeling door en om het centrum van de stad. Deze groepen zijn perfect voor iedereen die van een sociale en gezellige wandeling houdt.   

  • Elke maandag van 14.00 tot 15.00 uur vanaf het Filmtheater Hilversum, Herenstraat 5 
  • Elke woensdag van 10.00 tot 11.30 uur vanaf het Marktplein t.h.v. hoofdingang MOUT

Wandelgroepen vanuit Wijkcentrum Lopes Dias

Voor iedereen die van wandelen houdt, zowel met en zonde begeleiding (zelfstandig). Bij Lopes Dias zijn er verschillende wandelgroepen, zowel begeleid als zelfstandig. Voor wie graag wat meer structuur wil tijdens het wandelen of juist liever op eigen tempo loopt, is er genoeg keuze. De groepen zijn laagdrempelig en staan open voor iedereen die van een mooie wandeling houdt in de natuur. 

  • Elke dinsdag van 10.15 tot 11.15 uur (zelfstandig) en van 11.00 tot 12.00 uur (begeleid) 
  • Elke donderdag van 13.00 tot 14.00 uur (zelfstandig)

Wandelgroep De Riebeeck

Voor iedereen die graag in beweging blijft en houdt van een sociale middagwandeling. Deze wandeling is ideaal voor wie de week wil afsluiten met een ontspannen wandeling in de veelzijdige omgeving van de Riebeeck.. Onder begeleiding van de buurtsportcoach Ellen wandel je in een rustig tempo door de omliggende wijken en natuur gebieden zoals Anna’s Hoeve en Lapersveld. 

  • Elke donderdag van 16.00 tot 17.00 uur vanaf Wijkcentrum ZO-Samen, Oosterengweg 44B (of op de hoek van KwikFit – Albert Heijn)

Wandelgroep Kerkelanden – Nieuw!

Geschikt voor alle niveaus, van beginners tot ervaren wandelaars. Maak kennis met de nieuwste wandelgroep in Hilversum: Wandelgroep Kerkelanden. Deze wandelgroep biedt buurtbewoners en andere liefhebbers de kans om samen de wijk en het omliggende groen te ontdekken. Een leuke en laagdrempelige manier om actief te blijven en tegelijkertijd buurtgenoten te ontmoeten.  

  • Elke donderdag van 10.00 tot 11.00 uur vanaf Wijkcentrum de Koepel 

Waarom meedoen aan een Wandelgroep?

De wandelgroepen onder begeleiding van de buurtsportcoaches zijn een perfecte manier om gezond en actief te blijven, en dat allemaal op een gezellige manier. Of je nu regelmatig wandelt of net begint, er is altijd een groep die bij je past. Door samen te wandelen, blijf je gemotiveerd en maak je van elke wandeling een sociale activiteit. 

Wandelen is bovendien niet alleen goed voor je fysieke gezondheid, maar ook voor je mentale welzijn. Het zorgt voor rust in je hoofd, verlaagt stress en geeft je energie. In een tijd waarin veel mensen binnen zitten, biedt wandelen in de buitenlucht dé kans om even te ontsnappen en te genieten van alles wat Hilversum te bieden heeft. 

Hoe doe je mee?

Het meedoen aan de wandelingen is eenvoudig. Je hoeft je niet van tevoren aan te melden, sluit gewoon aan bij de groep op het aangegeven tijdstip en vertrekpunt. De buurtsportcoaches zorgen ervoor dat iedereen zich welkom voelt en op zijn of haar eigen tempo kan meedoen. Vergeet niet goede (wandel)schoenen aan te trekken en een flesje water mee te nemen. 

Heb je nog vragen of wil je meer informatie over de wandelgroepen? Neem contact op met de buurtsportcoaches Wandelen via Buurtsportcoaches Wandelen Hilversum

Of je nu voor het eerst meedoet of al een doorgewinterde wandelaar bent, de wandelgroepen van Hilversum zijn er voor iedereen. We zien je graag bij een van de wandelingen!