HomeNieuwsFeestelijke afsluiting van de Nationale Diabetes Challenge

Feestelijke afsluiting van de Nationale Diabetes Challenge

Op de zonnige zaterdag in Arnhem werd de afsluiting van de Nationale Diabetes Challenge gevierd. Het NDC Festival, georganiseerd door de Bas van de Goor Foundation, bracht meer dan 3000 enthousiaste wandelaars samen in het prachtige Openluchtmuseum. De locatie, met zijn historische gebouwen en uitgestrekte bossen, vormde het perfecte decor voor deze bijzondere afsluiting van 20 weken wandelen en bewegen. 

De dag begon vol energie toen burgemeester Ahmed Marcouch en oud-topvolleyballer Bas van de Goor het officiële startsein gaven. Buurtsportcoach Wandelen, Ellen, die actief betrokken is bij de NDC-wandelgroepen in Hilversum, was ook aanwezig en moedigde de deelnemers vol enthousiasme aan. “Het was geweldig om te zien hoe iedereen straalde,” vertelt Ellen. “De inzet en het plezier van de wandelaars waren duidelijk zichtbaar, en dat maakte de dag extra speciaal.” 

De wandelroute voerde de deelnemers langs verschillende bijzondere plekken in het museum en door de omliggende bossen. Voor velen was deze wandeling niet alleen de afsluiting van een sportieve uitdaging, maar ook een viering van hun persoonlijke successen. De verhalen die de wandelaars deelden, waren inspirerend. Sommigen wisten door het wandelen hun diabetes te voorkomen, anderen konden dankzij hun deelname medicatie afbouwen. Daarnaast hebben velen een gezondere levensstijl aangenomen en nieuwe vriendschappen gesloten. 

Na de wandeling werden de wandelaars beloond met een welverdiende medaille. Het NDC Festival in Arnhem was een dag van verbinding, beweging en bovenal feest – een afsluiting die deelnemers  niet snel zullen vergeten. 

Meer over de Nationale Diabetes Challenge

De Nationale Diabetes Challenge, een initiatief van de Bas van de Goor Foundation, zet zich in om mensen met diabetes, of die risico lopen op de ziekte, in beweging te krijgen. De wekelijkse wandelingen met een groep dragen bij aan een gezondere levensstijl en helpen deelnemers hun diabetes beter onder controle te houden of zelfs te voorkomen. Het NDC Festival markeert elk jaar het hoogtepunt van deze challenge, waarbij wandelgroepen uit het hele land samenkomen om hun prestaties te vieren.

Wil je meer informatie neem dan een kijkje op de website van de Bas van de Goor Foundation of neem contact op met onze buurtsportcoach Wandelen Ellen Steusel via 06 – 16 30 63 56.