Leefstijlloket Amsterdam West
Wil jij ook advies op gebied van gezonde leefstijl? Kom dan naar het (gratis) Leefstijlloket in Amsterdam West. Iedere woensdagmiddag van 14:00 uur tot 16:00 uur op de Spaarndammerstraat 73hs en iedere woensdagochtend van 9:00 uur tot 11:00 uur op de Frederik Hendrikstraat 47.
*Na de zomervakantie gaan we weer verder met het leefstijlloket! Vanaf woensdag 4 september zijn jullie weer van harte welkom bij het gratis inloopspreekuur.
Wat is het Leefstijlloket?
Buurtsportcoaches van Team Sportservice gaan met jou in gesprek over gezonde leefstijl. Aan de hand van het Leefstijlroer kijken we naar verbeterpunten op gebied van gezonde leefstijl. We bespreken de persoonlijke wensen en gaan samen op zoek naar een passende beweeg- of sportactiviteiten.
De inloopspreekuren zijn gratis toegankelijk voor alle inwoners uit de wijk met vragen over bewegen en gezonde leefstijl.
Ook als je je eenzaam voelt, dementie hebt of juist een mantelzorger bent ben je welkom om langs te komen tijdens het inloopspreekuur. Samen kijken we naar passend aanbod.
Het begeleidingstraject ziet er als volgt uit:
- Een persoonlijk adviesgesprek
- Samen een passende beweeg- of sportactiviteit uitzoeken, bijvoorbeeld bij een vereniging, individueel of in een maatjes structuur
- Informeren over zorgtrajecten zoals de Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) indien van toepassing
- Verwijzen naar passend aanbod vanuit het Leefstijlroer
Informatie & contact, mail naar:
Le***********@te**************.nl
Locatie 1 Leefstijlloket West
Huisartsenpraktijk Spaarndammerbuurt
Spaarndammerstraat 73hs
1013 TS Amsterdam, iedere woensdag van 14:00-16:00
Locatie 2 Leefstijlloket West
West Medisch Centrum Frederik Hendrik (MCFH)
Frederik Hendrikstraat 47
1052 HK Amsterdamm, iedere woensdag 9:00-11:00 uur.
Wilma: “Als buurtsportcoach Gezonde Leefstijl ben ik het centrale informatiepunt in de wijk op het gebied van gezonde leefstijl en bewegen. Ik vervul de schakelfunctie tussen inwoners en professionals en breng vraag en aanbod dichter bij elkaar. De buurtbewoners krijgen zo een beter beeld van de mogelijkheden in de buurt. Op deze manier kan iedereen eenvoudig en laagdrempelig een betere leefstijl bereiken en – onnodige – inzet van zorg kan worden voorkomen.”