HomeNieuwsVoorronde NK Knikkeren in Alblasserdam

Voorronde NK Knikkeren in Alblasserdam

Een actieve levensstijl verbetert de gezondheid en het geluk van inwoners uit de gemeente Alblasserdam. Daarom vinden wij aandacht voor sport, bewegen en preventie belangrijk. In het Sport- en Beweegakkoord hebben we hiervoor doelen, afspraken en acties opgesteld. Heb jij een goed idee om meer inwoners uit de gemeente Alblasserdam te laten sporten en bewegen? Dan kun je stimuleringsbudget aanvragen bij het Sport- en Beweegakkoord Alblasserdam. Voor 2024 is er ruim € 16.000 beschikbaar. Wethouder Freek de Gier: “Dit is weer een mooi voorbeeld van hoe we samenwerken in ons dorp om echt dingen te bereiken. We willen dat iedere Alblasserdammer met plezier kan sporten en bewegen. Ter inspiratie delen wij graag een mooi voorbeeld van een project dat door een bijdrage vanuit het Sport- en Beweegakkoord is mogelijk gemaakt.” 

Voorronde NK Knikkeren

Onlangs heeft er een officiële voorronde van het NK Knikkeren plaatsgevonden in Alblasserdam. Op een zonovergoten Raadhuisplein werd het toernooi op enthousiaste wijze geopend door wethouder Social Domein Margreet de Deugd. Na haar opening werden er onder leiding van de buurtsportcoaches van het ABC-team onderlinge wedstrijdjes gespeeld. In totaal hebben zo’n 40 kinderen, variërend van groep 3 tot en met 8, deelgenomen aan deze voorronde. Door deel te nemen konden zij zich kwalificeren voor het NK Knikkeren dat op 22 juni in Ouwehands Dierenpark plaatsvond. Uiteindelijk hebben 16 kinderen zich geplaatst voor het eindtoernooi. Helaas grepen de Alblasserdamse kinderen naast de prijzen. 

Deze aanvraag sluit goed aan op het thema ‘Gezonde leefstijl jeugd & jeugd vaardig in bewegen’, dat in het Sport- en Beweegakkoord van Alblasserdam staat beschreven. Door het organiseren van het NK Knikkeren maken kinderen niet alleen kennis met dit oer-Hollandse spel, maar worden zij ook gestimuleerd om vaker buiten te spelen. Kinderen spelen gemiddeld namelijk steeds minder buiten. Vanuit het Sport- en Beweegakkoord is een bijdrage van bijna 1500 euro geleverd om dit evenement mogelijk te maken. 

Ruben van Zeijl, coördinator Sport & Preventie van het Sport- en Beweegakkoord: “Samen met Vrienden van de Twijn en Tafelronde 140 Alblasserwaard hebben wij de krachten gebundeld om de voorronde van het NK Knikkeren financieel te bekostigen en daarmee naar Alblasserdam te halen. Een mooi voorbeeld van hoe je meer bereikt door met elkaar samen te werken. Heb jij ook een idee om meer inwoners uit de gemeente Alblasserdam te laten sporten en bewegen? Dan ga ik daar graag over in gesprek.” 

Een aanvraag indienen?

Het Sportakkoord Alblasserdam richt zich de komende jaren op de thema’s: Inclusie en diversiteit/maatschappelijke waarde van sport en bewegen, Gezonde leefstijl jeugd & jeugd vaardig in bewegen, Sociaal veilige sport & integriteit, Vitale sportaanbieders en Ruimte voor sport en bewegen. Heb je een goed idee of initiatief dat past bij één of meerdere van deze thema’s? Vraag eenvoudig stimuleringsbudget aan via: Sportakkoord Alblasserdam – Team Sportservice Alblasserdam. Hier staan ook de spelregels en criteria.  

Hulp nodig bij de aanvraag? Of meer weten over het Sportakkoord? Neem contact op met Ruben van Zeijl, coördinator van het Sport- en Beweegakkoord, via:

rv*******@te**************.nl











of 06-16919074. 

Het kernteam van het sportakkoord ziet toe op de uitvoering van het lokale Sportakkoord en beoordeelt de aanvragen. Dit team wordt vertegenwoordigd door: sportaanbieders, kinderopvang, onderwijs, welzijn, GGD, ABC-team, gemeente Alblasserdam en Team Sportservice.